Sinds 1956


Geschiedenis en toekomst

Familie Kellens vertrouwt Huis Kellens na 65 jaar toe aan Ingrid Nelissen en Jean Biesmans.

Op zaterdag 4 oktober 2014 opende Huis Kellens, sinds jaar en dag gelegen in hartje Hasselt, opnieuw de deuren. Dat doet de gevestigde waarde in interieurinrichting, gordijnen en stoffering voortaan onder de deskundige hoede van Jean Biesmans (Tectum Group) en Ingrid Nelissen (Ingrid Nelissen Interieur), die daarmee het levenswerk van de familie Kellens voortzetten. De winkel werd de afgelopen tijd in een nieuw jasje gestoken zonder daarbij volledig te breken met het verleden. “Toeval of niet, dat is net zoals wij de toekomst zien: voortbouwend op de bedrijfswaarden van de familie Kellens, aangevuld met onze eigen, unieke accenten,” aldus Ingrid Nelissen. “Samen met ons team willen wij een stuk onze eigen, hedendaagse invulling geven aan de jarenlange traditie. Door ons bijvoorbeeld nog verder toe te spitsen op een uitbreiding van het assortiment, met o.a. outdoorstoffen, gemotoriseerde gordijnsystemen …”

Geschiedenis

“Huis Kellens werd in 1956 opgericht door onze vader, Willy, maar is vooral het levenswerk van onze moeder geworden,” vertelt dochter Claire Kellens. “Toen papa op amper 46-jarige leeftijd om het leven kwam bij een ongeval, bleef zij met drie minderjarige kinderen achter. Dankzij haar enorme doorzettingsvermogen is ze erin geslaagd om het bedrijf succesvol verder te zetten én te laten groeien. Met als rode draad steeds een passie voor uitmuntende kwaliteit en techniek, en een warme klantenservice. Een focus die ook mijn broer, zus en ik nooit uit het oog zijn verloren toen we in de zaak stapten. Tot op 80-jarige heeft mama haar steentje bijgedragen.”

DNA

En nu is het de beurt aan de tweede generatie om afscheid te nemen. “Dat is niet makkelijk, want Huis Kellens zal altijd een stukje in ons DNA verweven zijn,” aldus Claire. “Maar als iemand onze traditie kan verder zetten, dan zijn het wel Ingrid en Jean. In hen herkennen we diezelfde drive. Onze klanten kunnen op beide oren slapen, zij zullen niets te kort komen.”

Meer dan 100 jaar ervaring

“Samen (Ingrid en Jean) hebben we meer dan 100 jaar ervaring in de sector,” zegt Ingrid nog. “We zijn er dan ook van overtuigd dat we met die deskundigheid zowel voor bestaande als nieuwe klanten het verschil kunnen maken in hun interieur.”